23 feb. 2016

Långa herrstrumpor


När jag hade stickat de första paret långsockor åt mig själv så gick sonen och sneglade på dom gång efter annan, och till sist så medgav han att "dom där blev väldigt bra". 
Han kunde nog också tänka sig ett par långa sockor.

Och visst är det alltid roligt när någon i herrskapet gillar det man gör, för normalt har vi väldigt olika syn på hur viktig mitt handarbetande är. För mig är det skitviktigt!! För andra kan det säkert tyckas som slöseri med både tid och pengar.

Nåväl, klart som korvspad, visst skulle jag fixa ett par långa herrsockor. Nu var då kanske inte blommor det bästa motivet för detta projekt. Utan istället valde jag ett mönsterdiagram ur Novitas socktidning. Kan även ses här. 
För att få till ett par långa herrsockor som gick ända upp under knäna, så utgick jag från mönstret till mina egna sockor, men plussade på maskor både här och där. Sockorna skulle ju ändå sitta på en karl som är huvudet längre än mig och är betydligt större i skostorlek än vad jag är.

Jag tror vi båda blev nöjda :)

Garn: 7 bröder
Stickor: nr.3 och 3,5
Mönsterdiagram: Novitaknits.
Modell: Egen


1 kommentar:

 1. Hej Catarina!
  Men så snygga de blev herr sockarna. Så kul att grabben också ville ha ett par:-) Läckert mönster du gjorde på dem.
  Du är super duktig Catarina:-)

  Här är det som vanligt, förutom att Ted ramlade förra Lördagen och slog upp sitt knä ordentligt så det blev akuten och de fick sy. Han går fortfarande på kryckor och kan inte jobba än. Jag ska ta stygnen på Torsdag så får vi se sen hur det blir.
  Hoppas allt är bra med ER:-)

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...