11 sep. 2015

Bärpaj utan gräddning

                                     
I dag är det fredag och helgen bankar på dörren och därför tänkte jag ta och bjuda er på en riktigt lättlagad dessertpaj till kaffet.




Bären kan varieras efter tycke och smak. 
Själv tog jag det som fanns i frysen efter sommarens skörd.

Bärpaj med kvargfyllning.

200 g Digestivekex krossas och blandas med ca 90 g smält smör. 
Tryck ut smulblandningen i en pajform och ställ kallt.

Fyllning: 3 dl vispad grädde blandas med 2-3 dl kvarg, 1/2 dl socker och en tsk vaniljsocker. 
Bred ut fyllningen på den stelnade smulbottnen och strö över valfri mängd bär. 
Klart!

Vill man förbereda pajen på förhand
 så rekommenderar jag att man lägger på bären just före servering.




Och med det så önskar jag er alla en riktigt fin helg. 
För egen del blir det fotboll för hela slanten. 

                               

                                          

2 kommentarer:

  1. halloij,,så god paj !! Den gjorde vi mycket då barnen va små, tror de fick receptet i "hushållstimmem". i högstadiet.. Sockorna va fina , häftigt mönster...

    SvaraRadera
  2. Ja tyckt it riktit om balase .alltid bråttom lite av tiden.och på fähus vinden sku balarna kändes som hundra grader under plåttaket.Men...allt har sin tid

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...