23 juli 2015

Bärpaj,....lättare än så här blir det inte.


Jag har tappat räkningen på hur många såna här pajer jag har bakat den senaste tiden.
Varierar bären efter tycke och smak och fyllningen efter vad som finns i kylskåpet.



 Lättbakad bärpaj

100 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl)
3/4 tsk bakpulver

Fyllning
300 g gräddfil (alt. kvarg, smaksatt kvarg, creme fraiche, grekisk/turkisk yougurt)
1 ägg
3/4-1 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk maizena
4 dl bär (alt. frukt eller rabarber)

Mjuka upp smöret i mikron. ( jag kör på ca 50 sek. och effekt 500.)
Rör ner socker och ägg.
Blanda ner mjöl och bakpulver.
Tryck ut degen i en pajform med hjälp av välmjölade händer.

Blanda ingredienserna till fyllningen.
Rör ner bären sist.
Bred ut fyllningen på pajdegen.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...