6 maj 2015

Recept på Hallonmousse.

Nu strilar regnet ner här och vad passar väl då bättre än att ta sig lite datortid. 
Läsa ikapp lite bloggar, kika runt på lite trädgårdssidor, och så blogga förstås.

I helgen hade jag återigen gjort den här underbart goda Hallonmoussen.
Den är så god så jag skulle säkert få ner en hel hink av den. 
Väldigt omtyckt av övriga familjen också.


Hallonmousse

2 gelatinblad
4 dl grädde
3 äggulor
3/4 dl florsocker
3-4 dl frysta hallon
3 msk saft av de upptinade hallonen

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa grädden, (får vara lite lös.)
Vispa äggulor och florsocker fluffigt.
Tina de frysta hallonen. Ta tre matskedar saft från hallonen och lägg i en liten kastrull.
Krossa hallonen med en gaffel.
Koka upp saften och ta av kastrullen från värmen. 
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i den varma saften. Rör om så gelatinbladen smälter.
Rör därefter ner gelatinblandningen i de krossade hallonen.
Blanda äggvisp och hallon. Och vänd till sist ner den vispade grädden.
Skeda upp i portionsglas och ställ kallt några timmar.
Garnera med hallon och flagad vitchoklad.

Gotti, gott!!




2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...