12 apr. 2015

Recept på Kindersrutor


Dessa godingar är det säkert många av er som känner igen. Har ju synts på en massa olika bloggar under en tid. Men med all orsak, för visst är dom goda. 

För läänge sen så bakade jag dessa rutor men efter ett annat recept än det jag nu skall ge er. Och banne mig om inte det här receptet är bättre. Supergott, lättlagat och glutenfritt! Om man inte vill eller behöver göra rutorna glutenfria, så byter man helt enkelt ut det glutenfria mjölet till vanligt vetemjöl.


Glutenfria kindersrutor

6 dl socker
knappa 5 dl glutenfri mjölmix (Semper)
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
6 msk kakao
3 dl kokande vatten
300 g smält smör
4 ägg

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt det kokande vattnet och smöret. Knäck till sist ner äggen i smeten. Blanda till en jämn smet. Häll i en långpanna och grädda i 200 grader ca 20 minuter. Låt kakan kallna och stjälp upp den på en plåt.

Smörkräm:

150 g smör
5 dl pudersocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Vispa alla ingredinser till en mjuk kräm. Bred krämen över den kalla kakan och ställ kallt tills smörkrämen stelnat.

Glasyr:

200 g Fazers blå

Smält chokladen och bred ut den på kakan. (Kan bredas på i omgångar för chokladen stelnar snabbt ovanpå den kalla smörkrämen.)
Skär kakan med hjälp av en varm kniv. (Värm kniven i varmvatten och torka av den innan du skär.)





4 kommentarer:

  1. Hej! Så glad man blir när man kikar på din blogg och inspirerad blir man också :) Har börjat sticka ett par spets sockor som du hade mönster till från Novita :) Ha en fin måndag!
    Hälsn. Lotta

    SvaraRadera
  2. Hej. Detta recept ska testas! / Helen

    SvaraRadera
  3. Men åh så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  4. Men åh så gott det ser ut!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...