10 feb. 2015

En vecka full med program....och ett par stickade vantar.
Förra veckan bestod av massor med trevligt program, så pass att jag knappt hade en tanke på bloggen, vilket händer väldigt sällan. Från början av veckan var vi på Raisios kryssning till Stockholm. Som visade sig bli en riktigt trevlig resa, med inte allt för mycket "bondprat", vilket jag hade kunnat tänka mig ;) Vi var ju ändå 1500 bönder på kryssning :) Men med trevligt sällskap, god mat, bra artister och håll igång i baren, så var det bäddat för en bra resa.
På torsdagen återvände vi till finska Österbotten och då var det dags att börja tänka på sonens 18-årskalas, som skulle gå av stapeln på lördagen.
Fredagen gick åt till dom så traditionella kalasförberedelserna. Handla, baka och lite städning.
På lördagen firades så äldste sonen, som fyllde den ack så viktiga åldern 18 år! (Kan ärligt säga att det även för mig känns ganska stort.) Släkten var samlad och vi hade en trevlig kalasdag.
På söndagsmorgonen var det dags att bege sig mot Vörå och Norrvalla, där sonen skulle ställa sig på startlinjen i sitt första Boniavasan. Vädret var allt annat än angenämt. En vinande kall nordanvind svepte över bygden så att träden låg längs marken. Men skidåkarna startade och vi hejade. Och i mål kom dom, de flesta i alla fall. Ett trevligt skidlopp både för skidåkare och publik. Och vår egen skidare blev en erfarenhet rikare.
Nu har vi en ny vecka som ser ut att bli betydligt lugnare, vilket också är trevligt. 

På handarbetsfronten har det inte hänt så mycket, eller så har det hänt en hel del, hur man väljer att se det. Jag skulle sticka ett par helt vanliga vantar, var det tänkt.... Och nu har jag stickat och rivit upp, stickat och rivit upp, stickat och rivit upp.....Och det här är väl typ tredje eller fjärde paret, som nu helst blev lite lik ett par vantar. Efter att ha testat en drös med olika mönster valde jag att sticka ett par ur eget huvud och det här är vad det blev. Inte alls perfekta, men de funkar.
Och på det passar det med en klassiker "det gick inte riktigt som på strömsö".


Önskar er alla en fin vecka! 
Idag tycker jag mig känna våren i luften...på riktigt!

6 kommentarer:

  1. Så fina vantar, ser ut som om de skulle passa handen riktigt bra! Vår Karolina skidade å.. men som sagt det blåste skitkallt...Det är nog viktigt att fylla 18 o sen blir det körkort...Grattis!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo,körkortet fick han igår! Ett stort steg i ens liv.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...