26 aug. 2014

Idag har det bakats bullar.



Höstväder med blåst och regn. Det var vad som utlovades till den här veckan. Så redan i söndags bestämde jag mig för att den här veckan blir en bakvecka :)
Så igår bakade jag då morotssemlor. Och ett "hälsobröd", fullt med nötter och frön.
Brödet skall ni få recept på en annan dag.

Men idag har det snurrats kanelbullar.
Och här får ni ett litet bildsmakprov på det, plus receptet.




 Kanelbullar 
ca 60 stycken

1 liter mjölk
3 påsar torrjäst
1 tsk salt
3 dl socker
2 tsk kardemumma
2 ägg
300 g smör
ca 2,7 liter vetemjöl

Fyllning:
200 g mjukt smör
3 dl farinsocker
1 stor matsked kanel

Värm mjölken till lite varmare än fingervarmt.
Blanda mjölk, salt,socker,kardemumma och ägg.
Blanda torrjästen med en del av mjölet och tillsätt i mjölkblandningen.
Tillsätt mera mjöl plus det halvsmälta smöret.
Blanda till en smidig deg.
Häll upp på bakbord och låt jäsa ca 1/2 timme.
Gör under tiden fyllningen.
Baka ut till bullar i önskad modell. Låt jäsa ännu en stund.
Grädda i 225 grader i 10-12 minuter.



5 kommentarer:

  1. Tack ... borde få med en bakerska också ;)
    Vad du hinner mycket!
    Må gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan nog komma som bakerska :) ....Tycker ju om att baka.

      Radera
  2. Tack själv för trevliga Juthbackagrannar. Det är ju så mycket roligare att vara där när man kan prata över "rån" så att säga.
    Bullbak på gång, ja det ser så himla läckert ut. Skall kopiera ditt recept till dess att andan faller på.
    Just nu känns allt rörigt här men lite svårt att ta itu med städning när vädret är så ljumt och vackert.
    Ha det alldeles gott.

    SvaraRadera
  3. Igår hade jag också en riktig bakdag.. Precis som för dig blev det ett riktigt hälsobröd och sen 4 kanellängder..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  4. Å vad goda bullarna ser ut...tog ut receptet på bullarna också, tack för det!
    Och jättefint med rönnbären och ljusen tillsammans : )

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...