28 apr. 2014

Nu som då ligger dom där....


....de halvruttna bananerna som ingen vill äta 
och alltför ofta åker dom ut på komposten.
Men inte denna gång, 
nej den här gången fick dom förvandlas till en god kaka efter mottot du tager vad du haver.
Och ibland blir det riktigt bra när man gör så..
som  med den här banankakan.
Så god att det slank ner både en och två skivor till eftermiddaskaffet.


 Både det ena och det andra fick smaksätta den här kakan.
En dubbeldaim som av någon märklig anledning fått vara ifred i skåpet hackades och blandades med i smeten. En skvätt kardemummakaffe (alltså kaffe som smaksatts med kardemumma) fanns kvar i kaffepannan så även det fick åka med. 
Och inte att förglömma dom "ruttna" bananerna.



 Banankaka med smak av daim och lite annat.

Vispa 150 g smör tillsammans med 3 dl socker.
Tillsätt 2 ägg, ett i taget och blanda väl.
Blanda 4 1/2 dl vetemjöl (eller som jag glutenfri Fin mix.) 1 tsk bikarbonat och 2 tsk bakpulver.
Hacka en dubbeldaim i små bitar.
Krossa 2-3 övermogna bananer.
Tillsätt mjölblandningen, daimkross, bananer och 1/2 dl kallt kardemummakaffe i äggsmeten.
Rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord och bröad form.
Grädda i 175 grader ca. 45 minuter.


"""""""""""""""""""""""""""""""


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...