16 apr. 2014

Cafeteriakaka



En gång i tiderna var denna kaka ett måste på varje kaffebjudning och jag minns att hela halva hembyn bakade den stup i kvarten. Sedan dess har den väl varit aningens bortglömd, men vid kalaset förra veckan fick den nytt liv. Och visst var den lika omtyckt nu, som då. 
Så här kommer receptet på en lättbakad kaloribomb, varsågoda!


Cafeteriakaka

knappa 12 dl vetemjöl
4 1/2 dl socker
3 tsk soda
3 tsk bakpulver
3-4 tsk vaniljsocker
Allt detta blandas.

375 g smält smör tillsättes
(Det blir en grynig blandning)

 Tryck ut hälften av blandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

Till fyllningen blandas
3 ägg
2 burkar kvarg, a´250 g
1 burk creme fraiche
3-4 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl socker
citronsaft av 2 citroner

Häll fyllningen övanpå bottnen i långpannan och strö över resten av smulblandningen.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.











6 kommentarer:

  1. Både denna och laxtårtan i förra inlägget kommer att finnas på påskbordet här !!! ... det är ett som är säkert!
    Verkar ganska lätt att göra och ser veldans smaskiga ut :)
    Tackar!
    Ha en trevlig PÅSK!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skoj :)
      En riktigt Glad Påsk till dig också!

      Radera
  2. ojoj va mytji gott du hadd laga .Glad Påsk

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jå, ja tycker ju om ti bak :)
      En riktigt Glad Påsk till dig me´.

      Radera
  3. tackar för laxtårtan..skall se om jag hinner göra den ..Min mamma fyller så den skulle passa bar på bordet där--- Glad Påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du hinner få till en tårta åt din mamma.
      Och en riktigt Glad Påsk önskar jag dig!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...