24 mars 2014

Ljuvligt god Pannacotta!

Pannacotta är ju en sak som ibland kan få för sig att bli en ganska stabbig historia, som inte för så speciellt  mycket njutning med sig. Och så vill man ju absolut inte ha den. Nej den ska vara len som sammet... och bara smälta i munnen..... 
Och det är just vad denna pannacottan gjorde som jag hade vispat till igår.
Alltså så underbart god!
Ett minus...det var alldeles för lite. Barna som i normala fall inte är så hejdundrande förtjust i just denna efterrätt tog åt sig både en och två gånger. 


 Och här kommer receptet som jag hämtade ur boken Vardagslyx i Österbotten.

Renates pannacotta

7 1/2 dl grädde
6 msk socker
1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
2-3 gelatinblad (jag la 3 st.)

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Slå hälften av grädden i en kastrull tillsammans med sockret och vaniljsockret.
Låt blandningen koka upp och sjud på svag värme i ett par minuter.
Dra av från värmen. Krama ur gelatinbladen och lös upp den i gräddblandningen. Låt blandningen svalna helt. *
Vispa resten av grädden och blanda ner den i gräddblandningen. Häll upp i dessertskålar eller i en större skål och låt stå i kylen i några timmar.

*Psst...om det bildats ett "dagatäck" på ytan när gräddblandningen svalnat så sila blandningen genom en grovmaskig sil så att blandningen blir slät.


 Hade inte speciellt mycket till garnering hemma
 så en blandnig av hallon och persikor severades med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...