4 feb. 2014

Kladdkaka med extra allt.

 Hade lite teamwork tillsammans med sonen idag 
och blandade ihop till denna Polly kladdkaka.
Receptet hade jag snubblat över här inne hos Titti för någon tid sedan
 och sedan dess har det funnits i högen med recept som skall testas.
Och idag slog vi till....tisdagen till ära :)
Och jaa ni kan nog inte ana hur goood den var!
Mäktig som vad...men oj, oj....!


 Polly-kladdkaka

150 g smör
150 g mörk blockchoklad
100 g rostade och saltade cashewnötter
3 ägg
200 g naturell färskost t.ex Philadephia
3 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl (jag använde glutenfri Fin Mix)
100 g Polly godisar

Smörj en form med löstagbar kant och ströa med rårörsocker.
Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen, rör om tills chokladen smält.
Hacka nötterna grovt.
Dela ett ägg i gula och vita. Blanda gulan med färskosten.
Vispa vitan och resten av äggen med sockret.
Tillsätt choklad-smörblandningen, mjöl, nötter och hälften av godiset.
Häll i formen.
Klicka ner färskostblandningen och rör om några varv.
Strö resten av godisarna över.
Grädda kakan i 175 grader i 30 minuter.


3 kommentarer:

  1. oj jämmer he va säkert gott.God fortsättning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja om e va, och ännu betär dain baket tå on hadd stei i kylin.

      Radera
  2. ja he kan ja tro..om he fanns na ti dajin baket..Jag ska no ha testa ti bak den också...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...