14 okt. 2013

Den här efterrätten eller mellanmål vad man nu vill kalla det, kan vi inte få nog av här i vårt hus. Stup i kvarten är det någon som är sugen på kvark som vi kort och gott kallar det.
Satserna vi blandar till har visat sig växa med tiden, men det gör ju i och för sig många av ätarna också, ja och då tänker jag väl framförallt på dom yngre i huset, som tur e ;)


I det här receptet är det helt på sin plats att höfta och blanda som man vill efter tycke och smak.
Men i det stora hela har jag gjort ungefär som nedan. Men det varierar förstås efter vad vi råkar ha hemma i bär och fruktväg.

De senaste gångerna har receptet sett ut ungefär så här. Och obs det här blir en STOR sats!

3 burkar vispgrädde 
3-4 burkar kvarg
1 burk konserverade persikor
2 stora bananer
1 stor påse frysta jordgubbar
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Vispa grädden. Skär bananerna och persikorna i bitar. 
Blanda grädde, kvarg, socker, vaniljsocker.
Tillsätt frukt och bär. (jag brukar inte hälla i all saft från bären, bara för att jag vill att kvargen skall vara så där lite tjock och krämig men det är förstås smaksak)
Sen är det bara att försiktigt blanda allt.
Låt gärna kvarken stå kallt en stund innan den äts, om man kan vänta förstås, sällan som vi orkar med det :)

3 kommentarer:

  1. ja det va en krämig "kvarg",, måst nog försök la till nå nain dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Det ska du absolut ta och göra.

      Radera
  2. halde nou me hede e gott.äter alldeilis fö mytji tå e var laga.Ha e bra

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...