20 sep. 2013

Lättbakad äppelkaka (glutenfri)

Här är ännu ett recept på äppelkaka. En mycket snabb och lättgjord sådan.
Lite annorlunda med stekta äpplen i fyllningen.


Botten:
100 g smör
0,8 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl glutenfri Fin mix
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
4 st äpplen
en klick smör
socker och kanel
en skvätt vatten

Vispa smör och socker. Tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten.
Skala äpplena och skär dem i bitar. Stek äppelbitarna i en stekpanna tillsammans med en klick smör. Strö på socker och kanel. Häll på en skvätt vatten och låt äppelbitarna småputtra en liten stund så att de blir aningen mjuka.
Bred ut smeten i en mindre pajform och lägg äppelbitarna ovanpå.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.

Servera tillsammanns med vaniljvisp.


Trevlig helg på er allesamman!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...