28 aug. 2013

Hönsens saga all....


Igår kväll när gubben skulle gå en vända via hönshuset insåg han ganska snabbt att allt inte stod rätt till. Redan på flera meters håll från buren möttes han av dun på marken och väl framme vid buren så fick han bekräftat det som han redan hade gissat. Det hade hänt igen....En mink hade varit i farten och bitit ihjäl över 20 höns. Tuppen plus 3-4 höns hade han lämnat men tuppen var rejält biten i huvudet han me. Det låg dun och döda och halvdöda höns utspridda i hela inhängnaden och en del av hönsen hade den lilla jäveln tuggat i sig skallen av, efter att först ha dragit ut huvudet genom maskorna på gallret.
Inte nog med det, så när vi var där för att plocka ihop de döda stackarna och några fick vi även nacka för att undvika mera lidande. SÅ KOMMER DEN LILLA SKITEN UTANFÖR GALLRET, antagligen för att ta dom sista stackars hönsen. Hade inte helst förstånd att vara rädd utan han kom in i buren med huvudet när gubben lockade. Där stod vi, fem personer, på två meters håll och tittade på den som hade tagit våra höns. Kan påstå att en och annan av oss hade mord i blicken.
Senare på kvällen var vi dit och då satt den fan och tuggade på en höna!
Alltså man blir bara så arg och förbannad.....såna otäcka, äckliga, skitdjur!
En sak om dom skulle döda ett djur och sen äta tills den är mätt. Men att bara döda för att döda....det är aldrig förlåtet.
Man kan inte förstå hur ett så litet djur kan orsaka så mycket skada.
Ursäkta alla svärord och ett argsint inlägg. Men så här var det idag.


3 kommentarer:

 1. O NEJ ... förstår ditt dilemma ....
  HEMSKT!!

  SvaraRadera
 2. Ja jag säger samma sak..det va en fans en!!Och i denna stund tänker jag på alla aktivister som släpper ut minkar o annat bara för att de skall få va i frihet..det blir sådär då.. minken suger ju bara blod så är den nöjd..ja inte blir man glad.Så synd på hönsen..Skaffa en bur o fånga den jäveln..skulle va rätt åt honom.

  SvaraRadera
 3. Nog kan de ställa till förödelse. Självklart blir man arg när såna förövare varit i farten. Precis så där gick det för syster yngres höns, den minken tog alla som fanns men blev själv infångad och miste livet sen.
  Sist vi var vid sommarstugan sprang en mink över gården där så fällan blir nog gillrad i kväll i hopp om att få tag i den. De går ju lös på allt så fågelbona blir ju plundrade rätt enkelt.
  Ha en skön veneziansk i kväll, även utan raketer.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...