3 maj 2013

Stickade disktrasor


 Även jag har fallit för det här med att sticka disktrasor. Det trodde jag väl kanske inte. 
Att det skulle bli något som jag pysslar med. För länge sen virkade jag ett par stycken disktrasor i ett blandgarn, bambu-bomull, om jag inte minns fel, men jag tyckte aldrig att de funkade riktigt bra i användningssyfte. 

Mönstret hittar ni här.

 Men nu har jag testat att sticka i Novitas Bambugarn. Stickade först en som jag provkörde i några dagar för att se om den höll måttet. Och ja det gjorde den. Lämnade ingen våt och slaskig yta efter sig, luktade fräscht ännu efter ett par dagar (dom andra började lukta efter en halv dag :(  och trasan torkade upp relativt snabbt efter användning. Så ja, det här garnet blev absolut godkänt som disktrasa.
Så nu är det bara att sticka flera. 
För visst är det ju så mycket trevligare att hänga en sån här på kranen än dom köpta.

Den rosa trasan har fått hänga med ett tag
 och även hunnit ett varv genom tvättmaskin på 60 grader .


Är det någon annan därute som tycker att det kunde va färdi blåst nu för en tid.
Jag vill ju börja räfsa och städa i mina blomrabatter, men allt man rör i så yr runt hela gården. Blåsipporna hade redan börjat blomma där bland allt skräp och tulpanerna börjar också va rätt så långt upp på sina ställen så nog börjar det bli dags att göra något åt det. Kanske helgen bär med sig fint räfsanväder. Det kan vi ju i alla fall hoppas på.
" Nåo måst e jo lun i nain gang."


Ha en fin fin helg allesamman!

7 kommentarer:

 1. Så fina trasor..fint mönster.Jag har också provat bambugarnet o det är nog bäst i test så att säga!.Här blåser det å.. men har nu räfsat lite.. Imorn ska syrran o jag en sväng till Ikea så då blir det inget räfsas..men kanske på söndag..

  SvaraRadera
 2. Jösses vad dina disktrasor blev härliga. Jag har inte alls testat bambugarn, jag har bara stickat i bomull som går i 60 grader och faktiskt inte testat tillräckligt. Har hört att bambu skall vara antiseptiskt men jag tänkte bara att det är överdrivet, s.a.s. en reklamgrej.
  Även vackert med mönstret på dina pastellfärgade trasor. Ha en bra eftermiddag.

  SvaraRadera
 3. fina trasor ,He sku nou räck me blåsasi nu,Ha en bra hälg

  SvaraRadera
 4. De va då fina, känns som man sku kun önska sej en det blir ju snart en festdag!God fortsättning på helgen allihopa mommo.

  SvaraRadera
 5. Ha du använd na mönster ti trasona eller har du e i hovo bara?
  Jag ha laga ett antal å men it na spets :) Di va fin.
  -G-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under en av bilderna finns "länkat" till mönstret.

   Radera
 6. Hej, fina disktrasor! Mönsterbeskrivningen som det hänvisas till ovan "Mönstret hittar ni här" är skriven på finska och det kan jag tyvärr inte. Finns det någon möjlighet att få det på svenska? Tacksam för svar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...