10 maj 2013

Scones utöver det vanliga.


 Bakade dessa scones efter ett recept som jag hittade bakpå en påse rismjöl.
Vansinnigt goda med färskost och sylt, så stod det på påsen. 
Och vad tror ni att dom var.....just precis,
VANSINNIGT GODA!


 Vaniljscones

4 1/2 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
2 krm salt
75 g smör
2 dl mjölk
6 st fikon (hade jag inte hemma så mina scones var utan "fnikon" :)
2 msk vaniljsocker

Blanda alla torra ingredienser och rör det med smöret till en smulig blandning.
Hacka fikonen och tillsätt.
Blanda i mjölken och rör i hop till en kladdig deg.
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 225 grader ca.10-12 minuter.

Eftersom dessa scones är av det sötare slaget så är det kanske inget du direkt äter som en smörgås. Men om du vill ha något gott att äta till kaffe eller te passar det utsökt.

Och på Morsdag skulle nog dom här göra sig bra på brunchbordet.

Jag var bara tvungen att ta en extra kopp te på kvällskvisten.

Nu är det natten för den här kvinnan som har väckning 1.45 :)
Så, natti, natti!



2 kommentarer:

  1. scon´sen såg goda ut med osten o sylten..oj skitt va du ska opp tidigt ti bagerie..ha en bra morsdag!

    SvaraRadera
  2. Mums sååå... gott det låter!!!
    Måste testa att göra sådana.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...