21 apr. 2013

Blåbärspaj är aldrig fel.


Det blev en blåbärspaj till efterrätt igår.

En favorit bland pajer!

Blåbärspaj med krämig fyllning.

150 g smör
1 1/4 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl speltmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Ca 1/2 liter blåbär

Fyllning:
1 burk gräddfil
1 burk smaksatt kvarg, vitchoklad-lime
1 ägg
knappt 1 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker


Smör och socker vispas. Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet.
Blanda i mjölet som blandats med salt och bakpulver.
Tryck ut degen, med väl mjölade händer, i en pajform.

Bred ut blåbären över pajdegen.

Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Häll fyllningen över blåbären.

Grädda i 200 grader, ca 35 minuter.


            Ha en riktigt skön sönda´ kväll!
                                                                    

1 kommentar:

  1. Liknar den som vi blev bjuden på igår, god va den.Ha en bra vecka mommo.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...