23 jan. 2013

"Stenugnsbakad" pizza...

Man önskar ju alltid när man gör pizza hemma att man kunde göra dem lika goda och crunchiga som på pizzerian.
 Och härom veckan såg jag något i programmet Strömsö som faktiskt kan ta hemmapizzan lite närmare den pizzeriabakade. Dom använde sig nämligen av en pizzasten. 
Det där tyckte jag var så bra så redan följande dag styrde jag kosan mot det lokala varuhuset Halpa-Halli och inhandlade en dylik sten för ynka 8 euro. 
Men sen gick det inte lika snabbt med att få den testad.
 Men nu förra helgen blev det äntligen av.


Man kastar....nåja, lägger in stenen i ugnen samtidigt som du skruvar på värmen. Låter stenen bli ordentligt varm under 30-45 minuter, under tiden du bakar ut dina pizzor.
När pizzorna skall gräddas placerar man dem ovanpå den heta stenen. På det här sättet får man en pizza som liknar den man gräddar i stenugn =) Bra va!


Om vi ska tala om nackdelar så skulle det väl vara att det tog enormt lång tid att grädda eftersom det bara gick att ha in en pizza åt gången i ugnen. 12 pizzor*10-12 minuter blir ganska många minuter innan det är klart :/
Och då borde jag ha orkat göra lika många till, för sådan åtgång hade dom :)
Nästa gång så gör vi STORA pizzor och många pizzor!



  Har ni märkt vilken fin vinter vi har som bäst!
TA ER TID och njut av solen.




3 kommentarer:

  1. he verka ti ha vaari gott tå e va strykand åtgang

    SvaraRadera
  2. Men det verkar ju toppen! Vi som bor så långt bort från alla pizzerior kanske ska slå till på en pizzasten?

    Kram och god helg!
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att du lämnad en kommentar hos mig så jag hittade till dig !
    Har suttit här och läst en lång stund nu !
    Din almenacka blev superfin .. så roligt att ha en egen almenacka med sina egna bilder !
    Vi köpte pizzasten till vår grill ... tyvärr är den alldeles för bred för ugnen , vilket vi aldrig tänkte på !
    Ha det så gott !
    kram/Isa

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...