13 jan. 2013

Kladdkaka


Den här kakan bakar vi när chokladtanden börjar värka, till kalas, till efterrätt, till eftermiddagskaffet
...ja ofta blir det!
Ibland flera gånger i veckan och alltid blir det för lite. Vi borde kanske börja göra två åt gången =)


Recept på Kladdkaka

150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl

Smält smöret och låt det svalna lite.
Blanda i socker, kakao och vaniljsocker.
Blanda i ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
(Går bra att röra ihop med en matsked, behöver inte vispas)
Lägg smeten i smord och bröad form. Vi brukar använda en pajform.
Grädda i 10-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha din kaka. Här kör vi med 14 minuter.

Psst...den blir inte sämre av en klick vispad grädde ;)


Kände att det var dags för lite förändring här på sidan. 
Så nu testar vi så här.

Trevlig vecka på er!
Och ha det bäst!


1 kommentar:

  1. trevlig vecka på dej oxå.. eller rätt o slätt..tackdesamma...Kladdkaka är ju sååå gott., jag bakde en i söndags kväll..o den är nästan slut nu..vi är ju "bara" 3 som äter här..Du hade fin bild där opp.. minns nu aldrig va det heter för nått;O((..

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...