5 dec. 2012

Lättbakade äppelmuffins

De här är ett av dom recept som jag brukar ta till när man snabbt vill ha något till eftermiddagskaffet.
Riktigt lättbakade och går att variera en hel del.
Oftast gör jag dem med just äppelbitar i.
Absolut godast är dom lite ljumna och gärna med vaniljsås, så blir dom nästan som små äppelpajer.


Äppelmuffins

Torra ingredienser:
4 dl glutenfri Fin Mix, eller vanligt vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver

Våta ingredienser:
125 g smält smör
2 dl gräddfil
1 ägg

Fyllning:
2 äppel
kanel och socker
smör till stekning

Blanda de torra ingredienserna.
Blanda de våta ingredienserna.
Skala och hacka äpplena i små tärningar. Stek äppeltärningarna i smör och strö över kanel och socker.
Blanda äppelbitarna med de torra ingredienserna.
Blanda sedan ihop torra och våta ingredienser.
Rör bara så att det just och just blandas.
Skeda upp i muffinsformar.
Grädda i 175 grader, ca 25 minuter.



Vill man variera muffinsarna kan man göra det på många olika sätt. 
Äppelbitarna kan bytas ut mot jordgubbar och hackad vitchoklad, rabarber, blåbär eller hallon (de här förslagen behöver inte stekas före).....bara vad man känner för.
Likaså med gräddfilen. Det är inte alltid som jag har gräddfil hemma.
 Men den kan bra bytas ut mot t.ex naturell yougurt, smaksatt yougurt t.ex. vanilj, piimä, smaksatt fil eller liknande.


Här håller kölden i sig. -17 när jag skickade barnen till skolan.
Men så fint det är med rimfrost i träden. Och solen tittar fram.

Mycket kläder på och ut och njut.
Så råkas vi en annan dag.

Catarina




2 kommentarer:

  1. tackar för det receptet.. ja kölden sitter i.. va just på cykel till mataffärn i byn..o mätarn vid banken visade -14...ha en bra självständighets dag!

    SvaraRadera
  2. De såg goda ut och vem gillar inte snabbisar så jag tackar för receptet.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...