11 okt. 2012

Banankaka



 Efter att, 
vad det kändes som, 
ha sprungit runt med en klase bananer under armen i flera dagar,
 för att fly undan en massa fruktflugor (fy för dessa flygfän)
så bestämde jag mig för att använda upp en del av dom mognaste bananerna till en kaka.

Och fler kakor lär det nog bli.


Banankaka

2 ägg
2 dl socker
125 g smör
2 mosade bananer
3 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
kokos till formen

Smält margarinet.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Mosa bananerna.
Tillsätt bananerna och mjölblandningen i äggvispet.
Tillsätt det smälta smöret.
Häll upp smeten i en smord form beströdd med kokosflingor.
Grädda i 175,  35-40 minuter.


Ha det bäst!
Catarina

2 kommentarer:

  1. jag brukar åxå baka kaka då bananerna blir så där äcklit mogna. bananlukt e hemskt!!

    missa inte min tävling!

    SvaraRadera
  2. Äntligen ett vanligt banankake recept utan krusiduller, tack!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...