8 aug. 2012

Råmjölkspannkaka


1/2 liter råmjölk
1/2 liter mjölk
2 dl Sempers glutenfria Fin mix, eller vanligt vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker

Blanda mjöl, socker och salt.
Häll i mjölk och råmjölk, vispa till en slät smet.
(Jag brukar låta smeten svälla minst en halv timme innan gräddning.)
Häll smeten i en långpanna.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter eller tills den fått lite färg.

Servera med bär eller sylt och vispad grädde.

Catarina

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad gott!!
    Här i södra delen av landskapet kallar vi denna
    rätt för "Kalvdans"
    Vet inte om det är bara här eller ... ?!
    Men god är den, svårt att få råmjölk bara :O)
    Ha en fin dag!
    Kram Vivan

    SvaraRadera
  2. mums.mums.kalvdans är något annat.båda lika bra

    SvaraRadera
  3. Minnen från barndomen med kalvdans eller råmjölkspannkakon...Minns inte när jag åt det senast men det är jättegott!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...