22 aug. 2012

Nektarinkaka


En ask med nektariner som stod på köksbänken och såg halv bortglömda ut fick bli ingrediens i en nektarinkaka.
En lättbakad kaka som bara skall röras ihop.
Jag valde att göra dubbel sats och grädda kakan i en långpanna.


100 g smör
2 dl socker
2 dl glutenfritt mjöl ( eller vanligt vetemjöl )
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Till formen:
smör och riven kokos

Fyllning:
 2 mogna nektariner

Smält smöret och låt det svalna. Rör i hop socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Tillsätt det smälta smöret och äggen.
Rör samman, men bara tills smeten är slät.

Smörj en form, rund eller fyrkantig (ca. 1 1/2 liter)
Beströ med kokosflingor.
Häll smeten i formen.

Skölj nektarinerna och skär loss klyftor från kärnan.
Stick ner dem i smeten.
Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, 30-35 minuter.

Låt kakan kallna och skär sedan i rutor.

Serveras med fördel tillsammans med en klick vispad grädde =)



Ha det bäst!
Catarina


1 kommentar:

  1. så gott..Jag har oxå bakat idag..o sytt..imorgon skall vi ha 1 års kalas för Ida förrän de åker tillbaka med RG line på fredag.Va häftig "bäriplockar" du hitta på juhtbacka..

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...