30 juli 2012

Tre snabba...

Det känns som att vi lever bärens tid just nu. Sorterna mognar en efter annan. 
För den som känner sig manad är det bara att ta  ämbaret i handen, stövlarna på fötterna och bege sig till skogs (nåja myggspray ska man väl också ta med) 

Själv hade jag tänk bege mig ut på mossen i kväll för att leta skogens absoluta guld...ja ni vet hjortron. Gubben skulle förstås också ha kommit med, det är ju alltid bra att ha någon med som vet vart hemåt är när det blir så dags =)

Men, men det satte regnet stopp för.

Men hur som haver så finns det gott om bär ,
 så jag passar på att lägga in tre snabba recept med bär.



Först ut är jorgubbskvarg, vår absoluta favorit som efterätt eller varför inte på kaffebordet.
Vi gör alltid en stor sats, för det går åt mycket.

750 gram kvarg
6 dl grädde
 minst 500 g jordgubbar i bitar
2-3 bananer i bitar
1,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker

Vispa grädden.
Tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop.
Klart!


Och som andra tar vi en jordgubbssmoothie.
Ett perfekt mellanmål. 
I den här använder jag helst alpro soyayogurt. Bara för att jag vill ha en ganska tjock och krämig dricka och och så ger det en bra smak.

1/2 liter alpro soyayogurt
2-3 dl halvtinade jordgubbar
2 bananer
2 msk socker

Sätt alla ingredienser i en mixer och kör tills det är jämnt och fluffigt.
Sen är det klart.


Och som sista godbit blir det en snabbakad rulltårta till kaffet.

Gör en rulltårtsbotten av eget recept eller använd det här.

4 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl Sempers glutenfria Fin Mix
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

När bottnen kallnat vispar man 2 dl grädde och blandar i knappt 1 dl lemon curd.
Bred ut gräddfyllningen på bottnen, strö på rikligt med hallon och rulla ihop.

Kouk kaffi!
Och sedan er e Vassågod!


Ha det bäst!

Catarina

2 kommentarer:

  1. Mums, mums!
    Måste prova på :O)
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott och man får visst tacksamt ta emot recepten för att själv få lite variation annars blir ju allt det gamla vanliga. Jordgubbskvargen brukar jag göra men inte med banan så det skall jag absolut pröva nästa gång. Det brukar bli att ränna i skogen hela augusti vad man orkar för att få hem det mesta av godsakerna, sen är man ju helt nöjd om lagret lyckats bli fyllt. Vi håller tummarna för vädret i kväll för då skall även vi ute på en mosse.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...