20 juli 2012

Jordgubbspavlova


Bjuder på en smarrig Jordgubbspavlova till helgen.


Receptet hittade jag ursprungligen från Hellapoliisi


Botten:
4 äggvitor
1 dl strösocker
1 dl pudersocker med jordgubbssmak

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
200 g smaksatt kvarg, t.ex vanilj
1/2-1 dl pudersocker med jorgubbssmak
färska jordgubbar

Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget.
Fortsätt vispa tills du har ett fast skum.
Bred ut smeten till en rundel på bakplåtspapper, ca 26 cm i diameter.
Grädda i 100 grader, i tre timmar.
 Låt kallna.

Vispa grädden. Tillsätt kvarg.
Smaksätt med vaniljsocker och smaksatt pudersocker.
Rör till en slät fyllning. 

Lägg marängbottnen på ett fat och bred över fyllningen.
Lägg rikligt med färska jordgubbar ovanpå.
(Jag brukar ha den att stå i kylen nån timme innan servering så mjuknar marängbottnen en aning.)

Och Njut!




Tusen, tusen tack för era kommentarer, att få läsa vad ni tycker är dom finaste guldkornen med att blogga.
Är tyvärr inte alltid så flitig att kommentera själv, men jag läser flitigt ;)


Önskar Alla En Riktigt Bra Helg!

Catarina


2 kommentarer:

  1. Oj,oj,oj...det där ser väldigt gott ut! Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  2. oj va gott gott.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...