13 mars 2012

Solgula muffins

När jag bakade de här muffinsarna så var det tänkt att jag skulle göra en glasyr på dem dagen efter. 

Men se hur gick det med det!
Jo dom var uppätna! Bara några få kvar.




De här var verkligen omtyckta här hos oss, av stora som små!


Vaniljmuffins

3 dl socker
200 g smör
4 ägg
5 dl mjöl (jag använde, Sempers glutenfria finmix)
50 g mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vaniljvisp


  • Vispa smör och socker
  • Tillsätt ett ägg i taget
  • Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten
  • Vispa vidare tills du får en fin smet
  • Blanda i vanilvisp och fortsätt vispa ett par minuter
  • Tillsätt mandelmjöl och vispa ännu en stund
  • Fyll stora muffinsformar med smet
  • Grädda i 200 grader, 15-20 minuter


Catarina

2 kommentarer:

  1. Fin blogg du har..muffinsen,ska e vispas efter mjöle e i lagt? :)

    Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du kikade in!
      Ja efter att du lagt i mjölet vispar du till en jämn och fin smet. Och vispa ännu ytterligare efter att du lagt i vaniljvisp och mandelmjöl.
      Den här smeten ska gå ganska länge med tanke på att det är en muffinssmet.
      Lycka till!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...