3 mars 2012

Chokladkaka med cappuccinosmak


Har haft riktigt bra flyt på bakningen de senaste dagarna. Så en dag provade jag den här Chokladkakan med cappuccinosmak. Väldigt lättgjord kaka, egentligen var det bara att röra ihop alla ingredienser. 
Själv tycker jag väldigt mycket om allt med kaffesmak.

Jag bakar så gott som allt kaffebröd med glutenfritt mjöl. Men vill man göra den här kakan med vanligt mjöl, byter man bara ut det glutenfria mjölet mot vetemjöl och utesluter Fiberhusk.



ca.3 dl (180 g) glutenfri mjölblandning
2 dl socker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk Fiberhusk
150 g smör
1 1/2 dl hett nybryggt kaffe
2 ägg


Garnering
100 vit choklad
100 g färskost, typ Philadelphia
1 dl florsocker
hyvlat citrusskal


  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Tillsätt smält matfett och det heta kaffet.
  • Vispa upp äggen och tillsätt dem.
  • Rör bara tills allt är väl blandat och smeten är slät.
  • Häll den ganska lösa smeten i en välsmord form, ca 1 1/2 liter.
  • Grädda i 175 grader ca. 35 -40 minuter.

Garneringen
  • Smält vitchokladen. låt den svalna något.
  • Rör samman choklad, färskost och florsocker till en slät smet. Jag rörde det ganska ordentligt med elvisp.
  • Bred över kakan och garnera med citrusskal eller "chokladmockabönor"


Hoppas ni alla har en riktigt fin helg. Och ta det försiktigt i halkan.

Catarina

2 kommentarer:

  1. tackar för receptet!! Skall prövas.

    SvaraRadera
  2. Bra med några enkla goda recept.Ha en skön helg.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...